Montoro reclama 167 ME d’IVA a la CCMA

La 'Corpo' acusa Hisenda de no actuar segons la llei i anuncia que plantarà cara
Núria Llorach
Núria Llorach

El Ministeri d’Hisenda, que encapçala el ministre Cristóbal Montoro, reclama a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) 167,4 milions d’euros per deduccions de l’IVA corresponents als exercicis fiscals dels anys 2015, 2016 i 2017. Diverses televisions autonòmiques han rebut notificacions sobre l’obligació de pagar el 21% d’IVA, a diferència del que havien fet fins ara.

Mentre Hisenda troba irregular la tributació de televisions públiques com TV3, la CCMA ha anunciat que recorrerà a “mitjans legals” per no haver de pagar: argumenta que la decisió del ministeri no l’avala cap llei, sinó que es tracta “exclusivament” d’un canvi de criteri.

La Corpo ha alertat que l’exigència d’Hisenda posa en risc la viabilitat de “l’actual model” de TV3 i Catalunya Ràdio. Segons aquesta corporació, Hisenda ha engegat el procediment per fer-la pagar els imports reclamats i ha congelat el pagament de l’IVA pendent de devolució corresponent a una part del 2016 i a tot el 2017.

Paral·lelament, entitats culturals catalanes que reben reclamacions d’IVA per part d’Hisenda també temen pel seu futur.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.