Un jutge invoca el 155 pels béns de Sixena

Es dirigeix al ministre de Cultura al·legant que ell va assumir les competències catalanes
Título de la imagen
Título de la imagen

El nou titular del Jutjat de Primera Instància número 1 d’Osca s’ha emparat en l’aplicació de l’article 155 a Catalunya per demanar al ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, que possibiliti la devolució dels béns de Sixena que continuen dipositats al Museu de Lleida.

El jutge del tribunal d’Osca, que sol·licita, a més, la col·laboració de la força pública, dirigeix el requeriment al ministre “vist que la direcció de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha sigut assumida pel ministre de Cultura”.

El magistrat recorda en el seu escrit les últimes advertències dirigides aquest any al Govern català per a l’entrega de les 44 peces pendents de devolució, que “no van ser mai complertes pels anteriors responsables de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig i Santi Vila“.

Destaca, a més, que els dos exconsellers estan encausats al Tribunal Suprem per la seva negativa a la devolució dels béns, com a presumptes responsables de delictes de desobediència a l’autoritat judicial, i prevaricació, a més, en el cas de Vila.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari