Rajoy demana eleccions anticipades a Catalunya per no aplicar el 155

El govern de la Generalitat ja ha descartat avançar el calendari electoral
rajoy consell ministres 11-10-17
rajoy consell ministres 11-10-17

El govern central ha proposat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions anticipades a Catalunya per evitar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que permet la intervenció per part de l’Estat de l’autonomia.

Fonts de la Moncloa insisteixen en el fet que hi ha una demanda popular perquè el president Puigdemont convoqui eleccions al Parlament i eviti així que el govern autonòmic català sigui intervingut per l’Estat.

Ja ha transcendit, però, que l’executiu català no pensa convocar eleccions anticipades i no es descarta que Puigdemont aixequi la suspensió que va fer de la independència de Catalunya, en funció de les mesures que acabi aplicant l’Estat.

En qualsevol cas, a les 10 del matí d’aquest dijous s’acaba el termini donat pel president del govern central, Mariano Rajoy, perquè el president català respongui si ha proclamat o no la independència de Catalunya.

Si Puigdemont respon afirmativament o, senzillament, no respon, l’Estat aplicarà el 155 en un grau que encara no està definit i que després s’haurà de consensuar amb PSOE i Ciutadans.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari