Rajoy: “No hi ha mediació entre la llei i la desobediència”

En la seva compareixença al Congrés, el popular limita el diàleg en àmbits com el finançament o l'autogovern
rajoy
rajoy

Mariano Rajoy ofereix a Carles Puigdemont la possibilitat de “dialogar sobre serveis públics, finançament, autogovern, solidaritat i rendició de comptes”. El president espanyol ha assegurat aquesta tarda al Congrés, on ha comparegut a petició pròpia, que “es pot millorar el marc de convivència en el marc dels organismes existents”.

És l’oferta que el Govern espanyol li llança a la Generalitat. Una oferta que passa per la “tornada a la legalitat” de Puigdemont, que ahir va suspendre la declaració de la independènca. Un gest que no ha acabat d’entendre. Per això, Rajoy ha enviat aquest matí un requeriment al president de la Generalitat en què li demana que “aclareixi” si ha declarat o no la independència.

Rajoy no ha donat un termini, però esperarà amb paciència la resposta, és possible que durant cinc dies. Després, si Puigdemont rebutja tornar a la legalitat, el president espanyol aplicarà l’article 155 de la Constitució i suspendre l’autonomia de Catalunya. Compte per a aquest pla amb el suport del PSOE i de Ciutadans.

El president ha explicat tot això durant el seu discurs en el qual ha refusat la “mediació” que ha sol·licitat el Govern de la Generalitat. “No hi ha mediació possible entre la llei democràtica i la desobediència o la il·legalitat”, ha sentenciat el pressent després d’agrair “la bona intenció” dels mediadors que s’han ofert durant aquests dies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides