Anna Gabriel: “nosaltres hem vingut a fer una república”

Decepció en les files de la CUP després del discurs del president Puigdemont
annagabriel parlament
annagabriel parlament

La diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha reconegut que avui la seva formació s’esperava un altre discurs per part del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, en el que es fes “una proclamació solemne de la república catalana”.

Gabriel ha afirmat que “potser avui hem perdut una ocasió” per tirar endavant la independència de Catalunya, en considerar que “l’únic mitjà de negociació amb l’Estat és la república catalana”.

La diputada antisistema ha lamentat que “la proclamació solemne de la república no ha arribat com voldríem, i ho hem sabut poc abans de començar el ple”.

Anna Gabriel ha anunciat que “nosaltres no podem suspendre els efectes de res”, i davant la petició del president Puigdemont d’obrir negociacions amb l’Estat, s’ha preguntat “negociació amb qui? Amb un Estat que ens segueix amenaçant i perseguint, i desplega forces policials i militar, i tècniques del terror?”.

La portaveu de la CUP ha assegurat que “ens reafirmem en la voluntat de fer efectiu l’1-O, i per anar cap a un sistema que no sigui hereu del franquisme”.

Gabriel ha reblat que “nosaltres hem vingut a fer una república”, afegint que “no hi pensem renunciar” perquè “no podem suspendre la voluntat de dos milions” de catalans.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari