El govern tanca el Parc de la Ciutadella

Només els diputats i periodistes hi tenen accés aquest dimarts
parc ciutadella
parc ciutadella

Els Mossos d’Esquadra han informat que el Parc de la Ciutadella de Barcelona romandrà tancat aquest dimarts “per motius de seguretat”. El Govern de la Generalitat ha ordenat que s’impedeixi l’accés a l’emplaçament del Parlament de Catalunya el dia que el president Carles Puigdemont hi compareix per primer cop des de l’1-O. Només els diputats i els periodistes podran accedir-hi.

A tocar del parc, al passeig de Lluís Companys, està prevista la concentració de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a partir de les 18 hores, coincidint amb l’inici de la compareixença de Puigdemont, del que s’espera que traslladi a la cambra els resultats de la votació de l’1-O, possiblement amb alguna fórmula de declaració d’independència entre mans. Segons ha explicat a 8TV el conseller d’Interior, Joaquim Forn, les entitats independentistes i els Mossos han mantingut contactes per acordar detalls del dispositiu de seguretat.

Per justificar el tancament, les autoritats catalanes han esgrimit el fet que un grup de persones van accedir al parc i van llançar ous i objectes al Parlament diumenge passat, el dia de la manifestació per la unitat d’Espanya i contra la independència de Catalunya.

(Visited 165 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari