Crida a una aturada general el 3-O contra la repressió

CCOO i UGT se'n desmarquen i aposten pel diàleg
lecha 3%vives
lecha 3%vives

Una aturada general a Catalunya el 3 d’octubre serà la reacció promoguda per sindicats, entitats independentistes i patronals de la mitjana empresa contra la violència exercida per les forces policials desplegades per evitar l’1-O.

La iniciativa de la Taula per la Democràcia compta amb el suport de les principals entitats independentistes, l’ANC i Òmnium Cultural. També sindicats minoritaris GCT, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Intersindical CSC i COS, així com les patronals Pimec i Cecot, volen aturar l’activitat a Catalunya per “lluitar contra la repressió i per les llibertats”.

Entre els integrants de la Taula per la Democràcia que han secundat el manifest per “una vaga de país” hi ha els sindicats USOC i Unió de Pagesos, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), entre altres entitats. En canvi, UGT i CCOO s’han desmarcat de la iniciativa per bé que criden a participar en les mobilitzacions contra les càrregues policials de l’1-O. Els dos principals sindicats es neguen a “avalar posicions” favorables a la declaració unilateral d’independència i exhorten els responsables polítics a crear un marc de diàleg per superar la situació.

Les entitats de la Taula per la Democràcia, a més, han convocat concentracions de 15 minuts aquest dilluns a les 12 del migdia davant ajuntaments, centres de treball i a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Serveis mínims
La Generalitat de Catalunya ja ha establert els serveis mínims del 3-O en una ordre signada per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa: 50% en hores punta, 25% durant la resta del dia per al metro i el bus de Barcelona i els Ferrocarrils de la Generalitat, i 33% a Rodalies durant tota la jornada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides