Tornen les maniobres de l’Exèrcit a Girona

L'alcalde de Llers es pregunta si "comença la invasió"
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Exèrcit de Terra fa, de nou, maniobres a sis municipis de la comarca de l’Alt Empordà. En concret els militars faran exercicis a les localitats de Biure, Pont de Molins, Llers, Cistella, Terrades i Boadella i les Escaules. Aquests pobles es troben a prop de Sant Climent Sescebes, on està ubicada la base militar ‘General Álvarez de Castro’.

En un comunicat enviat divendres passat als sis ajuntaments, el Ministeri de Defensa informava els alcaldes que “es comunica pel seu coneixement que, amb motiu de la realització d’exercicis, personal militar realitzarà moviments a peu i en vehicle dins del terme municipal de la seva localitat”.

Les maniobres mobilitzaran 90 militars i dos autobusos durant aquest dimarts 12 i el dimecres 13 de setembre. Les maniobres que l’Exèrcit fa periòdicament per aquesta zona de l’Alt Empordà han generat el rebuig de veïns, i sobretot, diferents grups antimilitaristes.

L’alcalde de Llers, Carles Fortiana, ha penjat a les xarxes socials el comunicat que va rebre de Defensa ironitzant amb el fet que les maniobres militars es facin l’endemà de la Diada de l’11 de setembre.

Carles Fortiana es pregunta, a Facebook, si això vol dir que “comença la invasió“. Fortiana ha reconegut, però, que és habitual que l’Exèrcit faci maniobres a la població, tot i que aquestes es limiten a la zona boscosa i generalment no creuen el nucli urbà.

L’alcalde Fortiana ha afirmat que l’Exèrcit no demana mai permís per fer aquestes maniobres, i que només es limiten a comunicar-ho als ajuntaments afectats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides