Turull i Forn substitueixen Munté i Jané

Meritxell Ruiz també deixa el Govern
jordi turull jxs
jordi turull jxs

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha confirmat aquest divendres al matí els canvis de consellers que havien transcendit les darreres hores. Les responsabilitats de la portaveu i consellera de la Presidència, Neus Munté, passen a mans de Jordi Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí, mentre que el titular d’Interior, Jordi Jané, és substituït pel regidor de CiU i extinent d’alcalde a Barcelona Joaquim Forn

Així mateix, la consellera d’Ensenyament que succeirà Meritxell Ruiz és l’economista Clara Ponsatí, que és membre del secretariat nacional de l’ANC i va ser novena suplent de la llista de Junts pel Sí a Barcelona. Els nous consellers prenen possessió dels seus càrrecs aquest divendres a les 17 h.

Segons ha explicat Puigdemont, Munté, Jané i Ruiz “han decidit fer un pas al costat” i aquest fet ha propiciat el canvi de govern. “La meva decisió era no cessar ningú”, ha insistit. També ha dit que “tots els consellers sense excepció” han mostrat “determinació i convicció” en l’objectiu d’avançar cap al referèndum.

Aquesta remodelació a menys de tres mesos per l’1 d’octubre, la data anunciada pel govern per celebrar el referèndum, no afecta la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que segons La Vanguardia ha proposat unes condicions que Puigdemont ha acceptat.

“Jo no he cessat ningú perquè no tinc cap raó per fer-ho, han fet una feina exemplar”, ha dit el president quan un periodista s’ha referit a la destitució del conseller Jordi Baiget.

També plega un home proper a l’expresident Artur Mas sense sintonia amb Puigdemont, el secretari del Govern Joan Vidal de Ciurana, que és substituït per Victor Cullell, que és secretari per al Desenvolupament de l’Autogovern.

Un altre dels canvis anunciats és competencial. El departament del vicepresident Oriol Junqueras assumeix l’àrea de Processos Electorals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides