Tècnics de la Generalitat, interrogats sobre el cens de residents a l’estranger

Declaren a dependències de la Guàrdia Civil sobre la campanya que promou la participació en el referèndum, avança Catalunya Ràdio
guardia civil travessera
guardia civil travessera

Tècnics de la Generalitat de Catalunya estan sent interrogats des de fa dues setmanes sobre la campanya institucional que promou la participació dels residents a l’estranger en el referèndum que preveu celebrar el govern l’1 d’octubre.

Segons ha revelat aquest dimecres El Matí de Catalunya Ràdio, la Fiscalia els interroga per saber què fan per censar els residents a l’estranger, ja que sospita que aquesta campanya institucional forma part dels preparatius del referèndum. Europa Press, per la seva part, assenyala que les citacions s’emmarquen en unes diligències del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

Mitja dotzena de funcionaris del govern català, explica Catalunya Ràdio, ja han estat citats a declarar com a testimonis a les dependències de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona, un cos que actua com a policia judicial. Entre aquests hi ha funcionaris dels departaments de Difusió i d’Exteriors. A més, personal de l’empresa de publicitat contractada per la Generalitat per fer la campanya que s’està investigant també ha estat citat.

La Fiscalia Superior de Catalunya va obrir diligències el passat 24 de març per si la Generalitat havia engegat preparatius del referèndum. S’assenyalava la possible comissió de delictes de desobediència, prevaricació i malversació de diners públics pel possible xoc amb les decisions del Tribunal Constitucional.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari