Per què no plega Germà Gordó del Parlament?

Germà Gordó
Germà Gordó

Els testimonis i les evidències l’assenyalen: Germà Gordó, des que va assumir la gerència de CDC l’any 2004, ha estat el cervell de la trama del 3% en l’adjudicació de contractes públics de la Generalitat. El jutge d’El Vendrell, Josep Bosch, ha aconseguit documentar-ho i convèncer, finalment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), instància competent per jutjar Germà Gordó, atesa la seva condició de diputat i, per tant, d’aforat.

El terratrèmol provocat per la decisió del TSJC d’imputar l’exconseller de Justícia del govern d’Artur Mas ha sacsejat les estructures de Junts pel Sí i del PDECat. De cara a la galeria, des del bloc sobiranista se li ha exigit que abandoni l’escó, però la crisi s’ha resolt, de moment, amb la decisió de Germà Gordó de donar-se de baixa del PDECat.., però mantenint l’acta de diputat al Parlament. Artur Mas ha intercedit perquè no es faci sang amb l’exconseller i ho ha aconseguit.

Per Germà Gordó és de vital importància mantenir l’escó, i no només per la retribució que cobra com a diputat. Si perdés la condició d’aforat, passaria a disposició judicial del jutge d’instrucció Josep Bosch i dels fiscals anticorrupció que investiguen el cas del 3%, José Grinda i Fernando Bermejo, que s’han guanyat la fama de durs. En canvi, si continua com a parlamentari i gaudeix de l’aforament, garanteix que la investigació judicial la farà el TSJC, en principi més suau i on la seva dona, la magistrada Roser Bach, membre del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), hi té bones amistats.

De manera sorprenent, a ERC i a la CUP la continuïtat de Germà Gordó a l’hemicicle sembla que no els incomoda massa, més enllà de les declaracions formals per sortir del pas. L’exgerent de CDC és una bomba de rellotgeria que, si decidís cantar tot el que sap sobre el finançament il·legal del seu expartit, acabaria d’enterrar Artur Mas. En aquesta fase en la qual ens trobem, el procés ho justifica tot, també els pecats de corrupció d’un peix gros com Germà Gordó.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari