Escorcollen els domicilis dels germans Cierco

S'estaria fent una recollida de documentació per revelació de secrets dels comptes dels Pujols
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous han escorcollat els domicilis dels germans Cierco i també l’empresa familiar, segons la Ràdio i Televisió d’Andorra.

El registre efectuat per la policia, sota les ordres de la batlle Alexandra Terés i en presència de la fiscalia, estava destinat a recollir documentació en el marc de la instrucció del cas per la revelació de secret bancari dels comptes de la família de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Segons les fonts consultades, la policia s’hauria emportat documents, que ja estarien a la Batllia, i altres dels advocats de la defensa. En total la policia s’hauria endut 38.000 correus electrònics de l’ordinador d’Higini Cierco. Els advocats dels germans Cierco es trobaven aquest matí al domicili dels accionistes majoritaris de BPA.

L’operació és el què en argot jurídic s’anomena “fishing expedition”, literalment, una expedició de pesca. Una recollida de documentació que no afecta el funcionament empresarial habitual.

Tal com ha apuntat EL TRIANGLE, el lliurament a la Fiscalia Anticorrupció espanyola d’informació de la família Pujol, com la del famós manuscrit on Marta Ferrusola apareix referida com la “mare superiora de la Congregació”, pot costar una investigació judicial a Higini Cierco, expresident de la Banca Privada d’Andorra (BPA).

La jutgessa instructora andorrana, Maria Àngels Moreno, havia sol·licitat iniciar indagacions sobre aquest banquer per si va lliurar dades confidencials sobre la família de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

En concret, segons el contingut de l’acte revelat per Europa Press, atribueix a Higini Cierco la possible comissió d’un delicte de revelació del secret professional i d’un altre de descobriment i revelació de la intimitat.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari