Una jutgessa vol investigar Higini Cierco per les dades dels Pujol

Assenyala possibles delictes de revelació de secrets i de la intimitat
Título de la imagen
Título de la imagen

El lliurament a la Fiscalia Anticorrupció espanyola d’informació de la família Pujol, com la del famós manuscrit on Marta Ferrusola apareix referida com la “mare superiora de la Congregació”, pot costar una investigació judicial a Higini Cierco, expresident de la Banca Privada d’Andorra (BPA).

La jutgessa instructora andorrana Maria Àngels Moreno ha sol·licitat iniciar indagacions sobre aquest banquer per si va lliurar dades confidencials sobre la família de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol. En concret, segons el contingut de l’acte revelat per Europa Press, atribueix a Higini Cierco la possible comissió d’un delicte de revelació del secret professional i d’un altre de descobriment i revelació de la intimitat.

El manuscrit que suposadament va firmar Marta Ferrusola el 1995 acompanya el document d’un traspàs entre comptes de la Banca Reig (actual Andbank), amb la qual l’expresident de la BPA no tenia cap vincle professional que li permetés disposar dels documents legalment. Per això la jutgessa destaca que els va obtenir “per mitjans desconeguts”.

Així mateix, segons la mateixa informació, l’acte de la jutgessa Moreno també fa referència a l’atribució, a través de documentació aportada per Cierco, de la cotitularitat d’un compte andorrà a Anna Vidal, esposa d’Oriol Pujol. A més, troba estrany que Vidal en compartís la titularitat amb el seu cunyat -Jordi Pujol jr.- i apunta dues possibles explicacions: que fos una falsificació o bé un “error material” en l’expedició dels certificats bancaris familiars.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides