El conflicte laboral de Zeta aparta ‘El Periódico’ del quiosc

La plantilla s'oposa a la tisorada salarial del 16% i tem futurs acomiadaments
xoriço de l'any el periodico
xoriço de l'any el periodico

Per primer cop des del seu naixement, el 1978, El Periódico de Catalunya no ha arribat als quioscos aquest dimarts, com a conseqüència de la primera de les cinc jornades de vaga convocades pels seus treballadors, enfrontats amb la direcció del Grupo Zeta per les condicions salarials que els vol imposar. Segons ha difós l’assemblea del rotatiu, el seguiment de la vaga per part de la redacció i els serveis ha estat del 90% aquest dilluns, “un èxit absolut”. Tampoc s’ha imprès l’Sport.

El conflicte laboral té com a punt calent la decisió unilateral per part de l’empresa de retallar un 16% el salari dels operaris, una mesura implementada sense negociació prèvia quan la plantilla acabava de sortir d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Els treballadors creuen que la rebaixa de les condicions del conveni només és el pròleg de futurs acomiadaments.

La vaga és una mesura de pressió a favor del comitè d’empresa, que ha estat negociant un acord salarial que succeeixi el que ha caducat el març. Aquella negociació va fracassar el passat dia 11, quan l’empresa va plantejar el manteniment de l’acord anterior -que comportava dies sense treballar i retallades de sou- i retornar la meitat dels salaris no pagats l’abril, un import que els treballadors consideren “segrestat”.

La proposta del comitè d’empresa, en canvi, pretén recuperar el 100% del salari de l’abril i el 100% del salari fins a l’11 de maig, així com aplicar un 8% de reducció salarial del 12 de maig al 30 de juny.

Xoriço de l’any
En la segona jornada de vaga, que té lloc aquest dimarts, els treballadors parodien el premi Català de l’Any -ajornat enguany per aquesta vaga- mitjançant el premi “Xoriço de l’Any”. En són candidats els principals directius de Zeta, entre els quals el seu president, Antonio Asensio Mosbah, al qual acusen de robar-los els sous.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides