La BPA desmenteix Marta Ferrusola

L'esposa de l'expresident va pujar a Andorra nou vegades en dos anys per visitar els seus gestors bancaris
marta ferrusola comissio pujol
marta ferrusola comissio pujol

Marta Ferrusola va declarar a la Comissió Pujol del Parlament de Catalunya, el 2015, que només havia pujat a Andorra per esquiar (quatre cops) i en representació de la fundació contra el càncer Enriqueta Villavecchia (tres cops), però mai per moure diners. En canvi, un informe de la Banca Privada d’Andorra (BPA) remès al magistrat instructor del cas Pujol, José de la Mata, el contingut del qual revela La Razón, destapa que Ferrusola va fer nou viatges al Principat d’Andorra entre el desembre del 2010 i el novembre del 2012 per visitar els gestors dels seus fons a la BPA.

Es tracta de l’entitat bancària on Ferrusola va moure 929.000 dòlars i 195.379 euros procedents d’Andbank entre el 2010 i el 2011. Segons la mateixa informació, va disposar d’aquest compte obert a la BPA del desembre del 2010 al novembre del 2012, i va ser atesa per tres gestors diferents.

Quan Ferrusola va fer la primera de les seves visites a la BPA, el 30 de desembre del 2010, encara tenia oberts els seus comptes a Andbank, des d’on va traspassar els diners els mesos següents. Segons La Razón, a banda dels imports moguts, l’informe de la BPA assenyala les dates de les visites: 30 de desembre del 2010, 19 de juliol, 17 de novembre i 6 de desembre del 2011, i els mesos de març, maig, juliol i novembre 2012 (dos cops). Aleshores es van transferir els fons a la societat panamenya Kopeland i a la UDEF no li consten altres moviments. Marta Ferrusola era beneficiària d’un dels comptes de Kopeland.

El període 2010-2012 no és l’únic sota la lupa del cas. De la Mata també està investigant els moviments del 1992 al 2010, quan els Pujol Ferrusola tenien els diners a la Banca Reig/Andbank. Corresponen a aquest període les ordres d’operacions popularitzades els darrers dies perquè Marta Ferrusola hi consta com la “mare superiora”.        

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides