Protesta a Barcelona contra l’ERO d’OHL

Mentre planteja més de 400 acomiadaments, la constructora té Villar Mir i López Madrid imputats en dos casos de corrupció cadascun
villar mir
villar mir

Els treballadors d’OHL es manifesten aquest dimarts a Barcelona (18 h) per protestar contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha plantejat la constructora. Temen que la mesura comporti l’acomiadament de més de 400 treballadors arreu de l’Estat.

Per mirar d’aconseguir la retirada d’un ERO que no veuen justificat per causes econòmiques, tècniques ni organitzatives, els treballadors es concentraran davant la seu barcelonina d’OHL, ubicada al carrer de Tarragona, i després marxaran cap a la plaça d’Espanya i tornaran al punt de partida.

Aquesta setmana, a Madrid, s’està reunint la comissió negociadora d’OHL, però segons explica David Ruiz, responsable de negociació col·lectiva de la federació de construcció i serveis de CCOO, l’empresa no els ha presentat fins ara cap proposta satisfactòria.

Operació Lezo
Paral·lelament, OHL es troba en l’epicentre de l’escàndol que ha dut a la presó l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, arran del qual també ha dimitit com a regidora Esperanza Aguirre.

De fet, el fundador i expresident de la companyia, l’exministre Juan Miguel Villar Mir, és una de les celebritats imputades pel jutge Eloy Velasco, juntament amb el seu gendre, directiu d’OHL i amic dels reis d’Espanya, Javier López Madrid, a qui els investigadors acusen d’haver pagat una comissió d’1,4 milions a Ignacio González.

A més, Villar Mir està imputat en els casos de la caixa ‘B’ del PP i de la suposada adjudicació arreglada de les obres de l’hospital de Son Espases (Palma), i López Madrid, condemnat pel cas de les targetes black de Caja Madrid, està imputat com a suposat participant en la trama Púnica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides