Els ultres d’Hogar Social okupen l’antiga seu de Banco Madrid

L'AREB té la titularitat de l'entitat després de la nacionalització de la Banca Privada d'Andorra
Banco Madrid
Banco Madrid

El col·lectiu ultradretà okupa Hogar Social s’ha instal·lat a l’antiga seu de Banco Madrid ubicada al Paseo de la Castellana de la capital espanyola. El grup neonazi ha penjat a la teulada de l’edifici la bandera espanyola i la de la seva organització.  S’apunta com a responsable de l’okupació a la deixadesa de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries andorrana (AREB), que va quedar-se amb la titularitat de Banco Madrid després de la nacionalització de la Banca Privada d’Andorra (BPA) que n’era la propietària.

L’edifici és el principal actiu que manté l’AREB, que gestiona la resolució de BPA, i que podria haver d’utilitzar per compensar possibles quitances en els dipòsits de clients. També la podria necessitar per a possibles demandes davant una condemna amb obligació d’indemnitzar.

Hogar Social ha fet públic un vídeo per justificar l’ocupació del local en el qual es diu que “en un moment de crisi econòmica com la que patim avui en dia on, a més, despertem gairebé diàriament amb nous casos de corrupció a les elits polítiques, és de justícia poètica donar a la gent el que les oligarquies els van prendre”, Des de l’associació neonazi s’havia anunciat que estaven buscant una nova seu on instal·lar-se, després d’haver estat desallotjats de la seu que ocupaven al carrer de Velázquez, també de Madrid, el passat 28 de març.

El mateix dia de l’okupació de l’antiga seu de Banco Madrid, Hogar Social va repartir aliments a cent famílies únicament de nacionalitat espanyola. L’organització d’ultradreta està en contra d’ajudar immigrants, que considera que s’han de fer fora del territori espanyol.

En les xarxes socials, Hogar Social justifica haver triat la seu de Banco Madrid pel fet de ser la filial de la Banca Privada d’Andorra que, denuncien, ha contribuït a l’evasió fiscal i està implicada suposadament en casos de corrupció com el de l’empresari i mecenes xinès Gao Ping, o també per haver acollit com a client a la família de l’expresident català Jordi Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides