La Fiscalia empaita la creació d’estructures d’Estat

La Guàrdia Civil ha exigit dades sobre contractes de la Generalitat a una vintena d'empreses tecnològiques i consultores
Título de la imagen
Título de la imagen

La Guàrdia Civil ha demanat divendres passat, per ordre de la Fiscalia, informació sobre els contractes amb què la Generalitat pretén aixecar dues de les estructures d’Estat, els serveis d’intel·ligència i l’Agència Tributària catalana, informa El País. Segons aquesta informació, les companyies que han rebut la visita dels investigadors es dediquen a la consultoria, les solucions tecnològiques i la ciberseguretat.

L’actuació forma part de les investigacions engegades fa més d’un any per la Fiscalia de l’Audiència Nacional sobre els moviments del Govern català per tal de crear aquestes estructures. El País especifica com a objectius de les indagacions, d’una banda, saber si s’han desobeït resolucions dictades pel Tribunal Constitucional contra el procés sobiranista i, d’una altra, determinar si s’ha causat algun perjudici a les arques públiques. Agrega que es persegueix, així mateix, un objectiu no declarat: impedir que la independència es pugui fer efectiva si es dona el cas que s’acaben aprovant les lleis de desconnexió.

Aquest requeriment d’informació, dirigit a administradors, presidents, directors generals i apoderats dels citats contractistes de la Generalitat, va acompanyat d’advertències sobre la possibilitat d’incórrer en delictes de desobediència i malversació de diners públics, si no responen en el temps i la forma que els requereixen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides