Quins diputats han quedat en evidència 18 mesos després del 27-S?

germa bel jxs campanya elecc
germa bel jxs campanya elecc

El primer termini de 18 mesos conegut per assolir la independència, marcat per Convergència (ara PDEcat) i ERC, va començar amb les eleccions del 27 de setembre del 2015, a les quals aquests partits van concórrer plegats com a Junts pel Sí, i va concloure aquest dilluns, 27 de març del 2017, sense que s’hagi assolit l’objectiu.

Una responsable del full de ruta com Marta Rovira (ERC) ha quedat en evidència en afirmar categòricament que el nou país es construiria en aquest període, però destaca encara més el cas dels diputats que deien veure-ho tan clar que, en certa manera, s’hi van jugar l’escó.

Germà Bel, l’exPSC enrolat a les files de JxS, va respondre l’agost del 2016 en els següents termes a un usuari de Twitter que li deia que haurien de plegar si en 18 mesos no havien fet la independència: Agreed [D’acord, en anglès]. I 18 mesos comptats des del 26 d’octubre 2015, dia que es va constituir el Parlament (Si ho vols portar al 27S, signo)”.

Un altre representat retratat és el diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián, que va assegurar en una entrevista concedida a El Nacional el desembre del 2015: “No hi ha pla B. Hem de fer el que sempre hem fet, respectar els acords signats, el full de ruta. No estarem ni un dia més dels 18 mesos que marca el full de ruta i, quan es proclami la independència de Catalunya, marxarem, perquè ja haurem fet la nostra feina. Aquesta imatge dels diputats independentistes marxant és molt potent“. Dies després, reiterava a Público que preveia una estada curta a Congrés dels Diputats, tot afirmant: “Sí, sí, 18 mesos. El que està pactat. I complirem els temps”.

Per la seva part, la portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, ha situat l’inici del termini dels 18 mesos en el mes de gener del 2016, perquè va ser llavors quan van prendre possessió els consellers del Govern de Carles Puigdemont. En el document del full de ruta, però, es va fer constar, literalment: “El procés de transició nacional cap a la proclamació d’un nou estat o República catalana, que s’iniciarà amb les eleccions del 27 de setembre, culminarà en un període màxim de 18 mesos“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides