Reforma del Reglament del Parlament per “urgència extraordinària”

La tramitació podria estar finalitzada pel maig o juny
Ple del Parlament
Ple del Parlament

Junts pel Sí i la CUP han tancat la ponència de la reforma del Reglament de la cambra catalana per poder tramitar via exprés la Llei de Transitorietat en una reunió de poc més d’uns quinze minuts. Una reunió que ha estat presidida per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i en la que hi han participat Jordi Turull i Roger Torrent per part de Junts pel Sí, i Mireia Boya per part de la CUP. També hi han participat el lletrat major del Parlament, Antoni Bayona, i el secretari general de la cambra, Xavier Muro.

Aquestes dues formacions sol·licitaran dilluns vinent tramitar el text de la proposició de llei de la reforma per la via de la “urgència extraordinària”. Calculen que la tramitació s’haurà acabat a finals de maig o a principis de juny. Avui, JxSí i els cupaires han consensuat l’informe de la ponència que entrarà demà al registre i que serà tramitat per la Mesa del Parlament dimarts vinent per la via de la “urgència extraordinària”, un mecanisme que permet retallar a la meitat els terminis reglamentaris.

Un cop publicat al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) els grups parlamentaris tindran cinc dies per presentar una esmena a la totalitat, i després es farà un debat a la totalitat. Després s’iniciarà un altre debat en comissió i un nou ple per aprovar de manera definitiva la reforma. Des de Ciutadans, el PSC i el PPC hi ha el convenciment que la reforma està pensada per tramitar la llei de Transitorietat amb la voluntat d’esquivar el Tribunal Constitucional.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.