El jutge del 3% orienta Hisenda cap als contractes d’Efial a Girona

Va encarregar un informe que afecta adjudicacions de l'etapa de Puigdemont
puigdemont pdecat jnc_
puigdemont pdecat jnc_

La contractació de la consultora Efial per part de l’Ajuntament de Girona centra l’interès dels investigadors del cas del 3% des de fa mesos fins al punt que el jutge va encarregar el passat mes d’octubre a l’Agència Tributària un informe sobre aquells contractes, alguns dels quals es van concedir durant l’etapa de l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l’alcaldia (2011-2015).

El jutge que condueix les investigacions del 3% des del Vendrell va sol·licitar indagacions sobre la gestió d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter SA (Agissa). Amb relació a aquesta empresa, ha fet constar en un acte inclòs en el sumari l’existència de compres sospitoses per part de la societat Girona SA -que participa a Agissa- a AMR Publicitat. Aquesta darrera va declarar vendes a Convergència i el jutge creu que es poden haver comès delictes contra l’administració i, fins i tot, suborn.

La petició del jutge a Hisenda es basa en un informe de la Guàrdia Civil, elaborat a partir de documents obtinguts a l’Ajuntament de Girona. Segons aquest cos de seguretat, Efial va participar en procediments administratius aparentment afectats per irregularitats i la secretaria del consistori va alertar emfàticament sobre els vincles contractuals amb Efial.

Així mateix, la Guàrdia Civil alerta sobre l’existència de fluxos econòmics entre Girona SA i empreses investigades en altres casos de corrupció, com el cas Palau.

Pel que fa al paper de Josep Manel Bassols, delegat a Catalunya de l’empresa Oproler i cap de campanya de Puigdemont en les municipals del 2011, la Guàrdia Civil diu que volia calcar el sistema de contractació de l’empresa municipal barcelonina Bimsa, presumptament fraudulent, a Girona, i que alts càrrecs del consistori gironí es van reunir amb ell i van assolir acords sobre adjudicacions directes.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari