Vuit jutjats investiguen suborns de Corsán

Se sospita que la constructora, sota la lupa pels casos Pujol, 3% i Adif, va untar funcionaris i alts càrrecs d'arreu d'Espanya
Luis Delso Heras, president del grup que Isolux Corsán
Luis Delso Heras, president del grup que Isolux Corsán

Les indagacions dirigides per la jutgessa de Barcelona que instrueix el cas Adif han detectat ramificacions d’una presumpta xarxa de suborns manejada per Corsán que van molt més enllà de Catalunya. A banda del fet que informacions del cas Adif, centrades en el lliurament d’un sobre a la seu de Convergència, han nodrit el cas del 3%, El País ha publicat que els jutjats d’almenys vuit ciutats espanyoles disposen ja d’indicis sobre la xarxa de suborns d’aquesta constructora, investigada també en el cas Pujol.

En concret, segons la mateixa notícia, els jutjats d’Ourense, Oviedo, Lleó, Valladolid, Trujillo, Múrcia, Madrid i El Vendrell (cas del 3%) han rebut els indicis trobats en el servidor de Corsán relacionats amb pagaments en efectius o regals a treballadors públics de rang divers que formaven part d’organismes estatals, autonòmics o municipals.

La interlocutòria amb què la jutgessa del cas Adif ha ordenat l’enviament d’aquesta informació, revela El País, apunta que funcionaris i alts càrrecs podrien haver rebut diners, viatges i altres regals de Corsán, de la qual es diu que tenia interessos econòmics en els departaments en els quals exercien la funció pública els treballadors suposadament untats. En total, una vintena d’obres, no totes ferroviàries, han aixecat sospites.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides