L’Exèrcit diu que la solució al desafiament independentista passa per la política

El màxim representant de les Forces Armades a Catalunya afirma que es miren el procés amb absoluta neutralitat
Ricardo Álvarez-Espejo
Ricardo Álvarez-Espejo

El tinent general de l’Exèrcit, Ricarco Álvarez-Espejo, ha afirmat que el desafiament independentista que es viu a Catalunya és “un tema que és exclusivament polític, que ha de solucionar-se a través de la política” i que “l’actitud de les Forces Armades és de respecte absolut i neutralitat”.

Álvarez-Espejo, fins avui Inspector General de l’Exèrcit, ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte de comiat del seu càrrec aquest dimecres al Palau de Capitania General de Barcelona, seu de la Inspecció General de l’Exèrcit (IGE). L’Inspector General de l’Exèrcit ostenta la màxima representació institucional de les Forces Armades a Catalunya, l’Aragó, la Rioja i Navarra.

Ricardo Álvarez-Espejo va arribar a la IGE el 2 d’agost del 2013, i aquest dijous 2 de març passa a la situació de Reserva, després d’haver estat deu anys com a general de l’Exèrcit termini que marca la llei de la Carrera Militar.

El fins avui màxim responsable de les Forces Armades a Catalunya ha dit que l’experiència que li dóna el fet d’haver viscut més de tres anys i mig a Barcelona, i el coneixement que ha tingut de la societat catalana, el fa confiar que “al final, segurament, la situació s’arreglarà i hi haurà entesa per part de tothom”, referint-se a les discrepàncies entre el Govern central i la Generalitat pel procés independentista.

En aquest punt, el general Álvarez-Espejo ha afirmat que l’Exèrcit té clara quina és la seva missió i que “la nostra missió és el servei a la societat, el servei a la ciutadania”, i ha afegit que “jo crec que en aquests temps, les Forces Armades, han tingut un comportament exemplar en aquest sentit, i no hi ha hagut cap declaració o ningú que s’hagi excedit en aquelles competències que ens atribueixen”.

Per a Álvarez-Espejo “Espanya és una nació molt plural i molt diversa, i que així ho reconeix la nostra Constitució”, i que “aquest és un tema que portem ja més de 40 anys assumint, des del 1978 en què es va aprovar la Constitució”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides