Quant cobraran els funcionaris i els pensionistes quan es proclami la independència?

Título de la imagen
Título de la imagen

El doble. Això assegura Pere Pugès, un dels fundadors i ideòlegs de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), en un article publicat al diari Vilaweb. Partidari d’una resistència “ghandiana” davant les mesures punitives que puguin imposar les autoritats espanyoles contra els líders independentistes, Pere Pugès pronostica què passarà el pròxim mes de setembre, un cop convocat i celebrat l’hipotètic referèndum d’independència i l’escenari que ens pinta és de color rosa. “Quan va arribar final de mes” afirma, “els funcionaris –metges, mestres, mossos d’esquadra, treballadors de les administracions públiques…– i els pensionistes van cobrar doblement: una paga els va venir de l’estat espanyol, que creia que ofegant financerament la Generalitat i pagant directament compraria els favors i la fidelitat de tota aquesta gent, i una altra paga va venir del lloc de sempre, de la Generalitat, que havia arribat als acords internacionals necessaris per a cobrir aquestes circumstàncies”.

Quan els funcionaris de la Generalitat encara reclamen, emprenyats, que els acabin de pagar les pagues extra que van “volar” per culpa de les retallades d’Artur Mas, resulta que el pròxim mes de setembre –i octubre, novembre, desembre…- cobraran dues vegades el salari, segons Pere Pugès. Exactament igual els castigats pensionistes. Aquesta situació insòlita de cobrar dos salaris i dues pensions es perllongaria fins que l’Estat, finalment, acceptés que el millor és donar la independència a Catalunya. La pregunta és obvia: per què la Generalitat no activa ara ja aquests “acords internacionals” que diu Pere Pugès que té i fa front a la muntanya de factures, subvencions i nòmines endarrerides que acumula avui en dia i deixa de fer patir la gent que passa dificultats per aquest motiu?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides