Cinc empresaris col·laboren en el cas del 3%

Han confessat el pagament de suborns a canvi d'adjudicacions d'obra pública
Andreu Viloca va ser tresorer de Convergència
Andreu Viloca va ser tresorer de Convergència

Almenys cinc empresaris adjudicataris d’obra pública a Catalunya estan col·laborant amb la justícia en l’esclariment del cas del 3%, sobre el suposat finançament il·legal de Convergència Democràtica (CDC), explica la Cadena SER citant fonts de la investigació.

Segons aquesta informació, han confessat que van pagar suborns a canvi de rebre adjudicacions i han acceptat ajudar els investigadors del cas per poder rebaixar les acusacions de la Fiscalia i una eventual condemna. Les fonts citades per la SER assenyalen que l’aportació dels empresaris està fent progressar les investigacions i esperen que animin a altres a seguir el seu exemple, per bé que col·laboren demanant confidencialitat per no ser identificats.

Així mateix, la Fiscalia i la Guàrdia Civil estan buscant enregistraments que puguin assenyalar alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya durant l’etapa de Govern d’Artur Mas. En concret, es pretén provar que les adjudicacions arreglades s’atorgaven a despatxos del Govern català i que els tresorers convergents, entre els quals Andreu Viloca, recentment detingut per segon cop, eren fonamentals en el suposat finançament irregular, com apunta la Fiscalia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides