La CUP critica la conferència de Puigdemont a Brussel·les

Anna Gabriel retreu al Govern la manca de "diversitat ideològica" amb la que van explicar el referèndum
Anna Gabriel, al Parlament
Anna Gabriel, al Parlament

A la CUP no li ha agradat la manera amb la qual el govern de Catalunya ha presentat el referèndum independentista, aquest dimarts, a la seu del Parlament Europeu, per la manca de “diversitat ideològica“. La diputada cupaire, Anna Gabriel, ha retret al vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, que “seria oportú també que s’expliqués que hi ha diversitat ideològica al darrere de les opcions independentistes i que, lluny del pensament únic i de l’homogeneïtzació que a algunes tant els agrada, justament nosaltres reivindiquem diversitat i pluralitat de pensament”.

La portaveu cupaire ha explicat que “discrepem d’alguns dels extrems que hi vau expressar: la forma en la que es descrivia la situació econòmica del país, aquesta aposta tan clara pel turisme, per exemple, que sabeu que per nosaltres, doncs, és la nova indústria extractiva dels nostres béns naturals; el paper de la mateixa Unió Europea en la que el president de la Generalitat insistia, persistia i reiterava que la independència seria en el marc de la Unió Europea, per nosaltres aquest és un extrem que haurien de poder decidir també, doncs, les ciutadanes d’aquest país”.

Anna Gabriel ha instat el Govern a què “l’objectiu del referèndum pactat no distregui de l’objectiu principal, que és l’objectiu realista, l’únic que existeix: la unilateralitat” i ha demanat que “no creem falses expectatives“. “Farem bé de preparar aquest país pel que ens ve al davant, que és un conflicte democràtic d’altíssim nivell i on només la mobilització, la determinació i la voluntat de la gent suplirà la manca de diàleg de l’Estat espanyol. Convé que comencem a vincular el referèndum al procés constituent”, ha afegit la diputada.

En aquest sentit, Oriol Junqueras ha respost que “sempre intento explicar que aquest és un projecte, és un procés transversal ideològicament“. Tot i això, ha recordat a la diputada cupaire que la conferència d’aquest dimarts la van fer “tres membres del Govern”, i ha assenyalat que “ahir teníem l’obligació i la voluntat ferma d’explicar-nos allà”. Finalment, el vicepresident ha indicat que “el referèndum pactat no és que sigui poc probable, és que és absolutament impossible“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides