Els policies surten al carrer reclamant respecte

Els cossos de seguretat denuncien que els partits els fan servir com a arma "llancívola"
Título de la imagen
Título de la imagen

Més de mig miler de policies s’han manifestat al centre de Barcelona aquest dimarts, 17 de gener, sota el paraigua de la Plataforma Professional de Cossos i Forces de Seguretat i Vigilància Duanera, que està formada per 12 sindicats de tots els cossos policials, per reclamar la despolització de la seva feina.

Els policies demanen la protecció jurídica de l’agent de l’autoritat, regular la proporcionalitat de l’ús de la força, modificar la normativa d’inhabilitació especial, dotar de mitjans suficients a la tasca policial, potenciar la col·laboració interpolicial i evitar o minimitzar els suïcidis i altres trastorns en els cossos policials.

En el manifest de la protesta, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, la Policia Nacional, Guàrdia Civil i agents de Vigilància Duanera, demanen “respecte per la nostra tasca com a policies, la despolitització dels nostres col·lectius per part de totes les formacions polítiques i que no siguin usades les nostres actuacions com a arma llancívola“.

Josep Miquel Milagros, portaveu del sindicat Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), ha criticat que partits polítics com la CUP facin servir els Mossos d’esquadra com a “moneda de canvi” en tràmits com l’aprovació dels pressupostos. D’altra banda, el portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), David Miquel, ha denunciat que “no pot ser que a un ciutadà li surti més car que se li emporti el cotxe la grua que agredir un policia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides