La Generalitat anuncia el combat contra el ‘Jumanji’ català

Acorda crear una comissió de prevenció de danys i riscos causats per espècies cinegètiques
meritxell serret
meritxell serret

El Govern ha acordat la creació d’una Comissió Interdepartamental de Prevenció de Riscs i Danys produïts per les Espècies Cinegètiques, amb què es coordinarà l’esforç transversal de la Generalitat contra l’auge descontrolat de poblacions animals de diverses espècies, descrit per EL TRIANGLE el passat mes de juny (núm. 1216).

Segons informa el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) d’aquest dijous, 15 de desembre, aquesta comissió aplegarà els esforços dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (impulsor de la seva creació), Territori i Sostenibilitat, Interior i Salut i també de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

Es destaquen com a espècies més conflictives el senglar, el cabirol, el cérvol, la daina, el mufló, el conill de bosc, el tudó, el colom roquer, la garsa, l’ànec collverd, els estornells i els tords. En canvi, no es fa esment, entre altres, del cas dels voltors, que indigna la muntanya catalana per la resposta que la Generalitat ha donat als danys que s’han estat denunciant. Sobre les poblacions de voltors, Unió de Pagesos retreu al Govern manca de transparència i no acceptació dels casos d’atacs a animals vius com a fets reals.

Com destaca l’anunci de l’acord al DOGC, l’auge de les poblacions de diverses espècies ha provocat un ventall de problemes entre els quals hi ha la inseguretat ciutadana, un gran increment de les pèrdues en el sector primari, els riscos sanitaris per a les persones i les espècies ramaderes i l’amenaça a la biodiversitat.

La Generalitat assegura que ha posat fil a l’agulla per atendre’ls “immediatament” mitjançant l’elaboració d’un pla de prevenció de danys i riscs, encara no enllestit, on es recolliran les accions per fer-hi front.

Aquest mateix divendres, Unió de Pagesos ha organitzat mobilitzacions que han tallat cinc carreteres per denunciar la davallada dels ajuts agroambientals i també per demanar que es gestioni eficaçment la superpoblació de determinades espècies salvatges, per casos com els de les reintroduccions d’óssos, voltors i llops.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari