Els acusats de cremar fotos del Rei no compareixen davant l’Audiència Nacional

Els cinc investigats, entre els que es troba el portaveu de SOM Gramenet, estan citats a declarar aquest dimecres
aitor blanc
aitor blanc

Els cinc acusats de cremar fotos del Rei el passat 11 de Setembre en una manifestació anticapitalista, no pensen comparèixer avui davant el jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu. Els investigats estan acusats d’un delicte d’injúries a la Corona, i estaven citats a declarar per videoconferència. Tot i això, ja han anunciat que no respondran al requeriment del jutge.

Aquest divendres, els investigats van fer una roda de premsa a la plaça del Rei de Barcelona en la que van dir que pensaven “desobeir” l’ordre judicial. En aquesta trobada amb els mitjans de comunicació van mostrar una pancarta en la qual es podia veure una foto del rei Felip VI cremant, i en la que es podia llegir “Ni rei ni por. Desobeïm”. Els acusats han afirmat que no pensen demanar perdó perquè no reconeixen “unes institucions l’actitud de les quals és feixista”.

Entre els investigats hi ha el portaveu de SOM Gramenet a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Aitor Blanc. SOM Gramenet és una candidatura participada amb Podem. Els altres quatre investigats són Jordi Almiñana, Nora Miralles, Ivan Altimira i Roger Santacana. Jordi Miralles va estar com a suplent a les llistes de la CUP a les eleccions autonòmiques del 2015. Ivan Altimira és assessor de la CUP al grup municipal de la formació a l’Ajuntament de Barcelona. I Roger Santacana anava, també, a les llistes electorals de la CUP a Manresa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides