La caverna boicoteja Trueba

El cineasta estrena 'La reina de España' un any després de declarar que no se sent espanyol
fran rivera trueba
fran rivera trueba

La reina de España, la darrera pel·lícula de Fernando Trueba, ha arribat als cinemes marcada per un boicot engegat arran d’unes declaracions del cineasta, fa un any, quan va acceptar el Premi Nacional de Cinematografia: “Mai m’he sentit espanyol. Ni cinc minuts de la meva vida”.

Tot i assegurar que mai s’ha preocupat massa per la taquilla, Trueba ha admès que mentiria si digués que la seva darrera obra no es veu afectada pel boicot, impulsat des de les xarxes socials amb l’etiqueta #BoicotATrueba.

El cineasta madrileny, això sí, ha rebut el suport d’una figura tan mediàtica com Jordi Évole, que ha piulat: “Quines ganes tinc de veure La reina de España, la pel·li de Fernando Trueba. I més ganes encara quan veig fatxes que volen boicotejar-la”. També li han fet costat el columnista d’El País Juan Cruz i la periodista de la Cadena SER Pepa Bueno, que destacava el retrat de “les misèries del franquisme”.

En canvi, també des de Twitter, s’ha manifestat en contra de Trueba el torero Fran Rivera: “Aquest home, molt bon director, però un hipòcrita, torni les subvencions pocavergonya”. A més, ha difós una imatge que promou el boicot. Altres usuaris menys cèlebres han cridat a ignorar el film perquè el director diu no sentir-se espanyol. “Qui sembra antiespanyolisme, recull boicot”, sentencia en un titular Periodista Digital, dirigit pel dretà Alfonso Rojo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides