Nova mobilització de la PAHC a Manresa

Un activista va ser detingut aquest dimarts durant una manifestació contra la pobresa energètica on van intervenir els Mossos
cartell pahc vs pobresa energetica
cartell pahc vs pobresa energetica

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHC) torna als carrers de Manresa aquest dimecres per protestar contra “la pobresa energètica, l’assassinat de Reus [la recent mort d’una dona de 81 anys sense subministrament elèctric per un incendi a casa seva] i la repressió contra les solidàries de Manresa”. La convocatòria de protestes, així doncs, continua malgrat la detenció de Berni Sorinas, activista que va participar en la mobilització de la plataforma d’aquest dimarts.

Després de recuperar la llibertat, el mateix Sorinas comunicava a Twitter: “Sóc fora gràcies a vosaltres. Seguirem, a peu de carrer fent caure la vergonya d’un món malalt. Us estimo, a morir. Sí se puede!”. La protesta durant la qual el van detenir s’havia concentrat a l’avinguda dels Dolors, on hi té la seu la distribuïdora local d’Endesa.

Segons els activistes, Sorinas es va negar a facilitar als efectius policials locals i dels Mossos d’Esquadra la seva identificació, i els agents es van comportar amb agressivitat i van donar-los empentes. Els Mossos, per la seva part, diuen que els manifestants els van rebre amb agressivitat i que el detingut havia intentat robar una defensa a un dels policies, quelcom que els activistes neguen.

Arran de la detenció, la concentració es va traslladar a les portes de la comissaria de la capital del Bages, d’on Sorinas va sortir passades les 22 hores. Abans, els manifestants havien patit la càrrega dels Mossos. La detenció ha estat criticada per la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, el diputat d’Unidos Podemos Íñigo Errejón i el portaveu d’En Comú Podem Xavier Domènech, entre altres figures públiques.

La manifestació d’aquest dimarts, també convocada a les 20 hores, té lloc a la plaça Major de Manresa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.