Les plantacions de marihuana van en augment

La província de Girona és on es detecten la majoria de les plantacions, i on es comissa més cànnabis per habitant d'Espanya
Título de la imagen
Título de la imagen

Catalunya és la comunitat autònoma on hi ha més cultius de marihuana de tot Espanya. L’any passat, es van confiscar un total de 5 tones, repartides entre 124 plantacions, que van deixar 400 detinguts. Tot sembla indicar que la tendència a plantar cànnabis va en augment, perquè des de principis d’any, els Mossos d’Esquadra ja han confiscat 8 tones, repartides entre 128 plantacions, amb 700 detinguts.

La policia ha alertat que últimament hi ha hagut un canvi de model, a l’hora de cultivar aquesta planta. Abans es plantava majoritàriament pel consum propi, o per traficar a petita escala. Ara, en canvi, cada cop hi han organitzacions més estructurades, i amb una infraestructura més complexa, que busquen obtenir grans beneficis amb l’exportació de la droga al mercat europeu.

Girona és la provincia on més operacions policials s’han fet i la demarcació on es comissa més marihuana per habitant de tot Espanya. En aquest sentit, si es calcula el material confiscat en relació amb la població de la província, toquen 3,10 grams per habitant. De moment, en el que portem d’any, en aquest territori ja s’han trobat més de 40 plantacions.

Els Mossos d’Esquadra han detectat un canvi de model en el productor i en el traficant. La proximitat d’aquesta província amb la frontera francesa és un dels factors pels quals aquest territori s’ha convertit en un dels principals productors espanyols de marihuana. Cada cop augmenten les plantacions, afirmen els Mossos, però també augmenten les detencions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides