L’acusació popular del 9N demana sis anys de presó per a Mas

Els fiscals, com a màxim, havien plantejat inhabilitar-lo perquè no apreciaven malversació
Artur Mas
Artur Mas

L’acusació popular del cas del 9N ha sol·licitat penes de sis anys de presó per a l’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau, a diferència de la Fiscalia, que havia descartat demanar penes de presó per a ells i havia plantejat, en canvi, inhabilitar-los com a màxim càstig.

L’escrit d’acusació presentat aquest dilluns sol·licita que els tres alts càrrecs de l’anterior Govern català siguin jutjats per desobediència greu, prevaricació administrativa i malversació de fons públics. Aquest darrer delicte, el que comporta penes de presó en cas de condemna, no figurava en l’escrit de la Fiscalia.

El Sindicato Profesional de Policía i la Unión Federal de Policía, que es troben al capdavant de l’acusació popular, sostenen la comissió d’un delicte de malversació per part de Mas, Ortega i Rigau tot indicant que es van emprar “una gran quantitat de fons públics que van facilitar la indispensable infraestructura informàtica i logística” de la consulta. Xifren, de fet, en 4,7 milions d’euros la despesa en el 9N, un import en el qual inclouen les campanyes en mitjans, la creació i distribució dels documents de participació i els pagaments a Solucions Tics i subcontractistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides