Santi Vila es posa torero

El conseller de Cultura diu que els braus són una "gran expressió mediterrània, espanyola i també catalana"
Título de la imagen
Título de la imagen

El conseller de Cultura del govern català, Sant Vila ha afirmat que el Parlament de Catalunya es va excedir amb la prohibició de les curses de braus, i afirma que és “evident” que la cultura catalana “sempre serà espanyolíssima”. Santi Vila, que ja havia admès que havia estat espectador en més d’una corrida de toros, en una entrevista a El Pais, ha assegurat que “més que protaurí, sempre he estat contrari a la prohibició, que no és el mateix”.

El conseller de Cultura ha assegurat que defensa el procés sobiranista exclusivament per raons “polítiques, de repartiment i d’organització de poder”, en el context d’una “atròfia d’organització i repartiment de poder de l’Estat” que porta Catalunya a sentir-se “incòmoda”.

En aquest context, Vila diu que cada vegada la cultura a Catalunya ha de ser “més mestissa, oberta i plural” perquè seria un “error” construir una cultura pròpia. “No imagino cap escenari polític amb un posicionament monocolor amb relació a la llengua, la història, les tradicions”.

El conseller de Cultura, darrerament, ha posat nerviosos a la resta de membres del Govern de Puigdemont, i també, als membres del grup parlamentari que li dóna suport, Junts pel Sí, amb comentaris amb els quals es desmarca de les línies més extremes del procés sobiranista.

Després de les eleccions de Galícia i Euskadi, Vila va fer un comentari a les xarxes socials en les quals es felicitava pel triomf dels “perfils centristes”, i afegia que estava esperançat que comencés un “nou cicle” polític.

Es comença a especular que Santi Vila podria estar plantejant-se fer un canvi de rumb polític i de partit, sí, entre altres coses, no se’l designa com a candidat del PDECAT (l’antiga Convergència Democràtica) per Barcelona a les pròximes eleccions municipals.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari