Gran ressò d’EL TRIANGLE a Andorra

Meritxell Mateu encara es declara innocent però no admet preguntes
tv meritxell mateu
tv meritxell mateu

La premsa andorrana destaca a tota portada en les seves edicions d’aquest dimecres l’exclusiva d’EL TRIANGLE que ha fet plegar la diputada Meritxell Mateu, encerclada per les evidències de tràfic d’influències.

Meritxell Mateu ha mantingut que “sempre he actuat per l’interès general” i que “he actuat amb la màxima probitat, honestedat, integritat i respecte” quan ha comunicat que renunciava al seu escó al Consell General (el parlament andorrà).

La consellera ha plegat el mateix dia que EL TRIANGLE ha publicat sis correus electrònics que demostren que, utilitzant el seu càrrec, va exercir de lobbista remunerada per compte de la Banca Privada d’Andorra i d’Allianz. La consellera general demòcrata, però, ha explicat en una compareixença on no ha admès preguntes que ha decidit plegar “perquè no vull seguir fent política en mig d’un clima extremadament enrarit on les difamacions són llei i on la dignitat del polític es qüestiona cada instant”.

Les capçaleres de la premsa andorrana s’han fet ressò dels efectes de l’exclusiva d’EL TRIANGLE. Bon Dia, per exemple, destaca que la publicació dels emails ha posat fi “a la defensa numantina de la consellera”.

Aquest diari, com també fa El Periòdic d’Andorra, remarca la intervenció de l’oposició en seu parlamentària en denúncia del que considera “un escàndol polític”: “Hi ha correus que demostren que les actuacions de Meritxell Mateu les coneixia el Govern des del 2012 i 2013”.

Mentre Bon Dia interpreta que la dimissió de Mateu “retrata Antoni Martí -el cap de Govern- i DA -la seva formació-“, el Diari d’Andorra elogia la decisió de Mateu com a “necessària” i un fet que “honora la parlamentària (…) perquè és una pràctica absolutament excepcional al país”.

“La dimissió de Mateu marca un punt d’inflexió en l’esfera pública andorrana i a partir d’aquest moment ha de quedar institucionalitzada aquesta manera de procedir”, afegeix l’editorial d’aquest diari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides