Els veïns de Salt voten a favor de la instal·lació d’un Ikea

La consulta ha comptat amb un 21,5% de participació
Título de la imagen
Título de la imagen

Els veïns de Salt s’han decantat pel “sí” en la consulta que contempla la possibilitat de construir un Ikea a la part sud de la ciutat. Concretament, un 87,6% dels veïns han votat a favor, davant l’11,9%, que ha votat en contra i el 0,5% restant, que han votat en blanc. La participació ha estat del 21,5%; és a dir, han votat un total de 4.829 persones.

La consulta volia conèixer l’opinió dels veïns en relació a la reforma del pla urbanístic del sector sud de la ciutat, que inclou la previsible instal·lació d’un gran magatzem Ikea. L’Ajuntament ha assegurat que respectarà la decisió dels veïns i veïnes, que és determinant per decidir la seva postura. Entre les 22.421 persones que estaven cridades a les urnes, també hi han pogut participar els majors de 16 anys, així com les persones empadronades, encara que no tinguin la nacionalitat espanyola.

El pla urbanístic que s’ha sotmès a votació inclou la construcció d’una botiga d’Ikea i d’un futur hospital. En el cas que la Generalitat doni el vistiplau, també es construirien un nou institut, una escola i un nou espai industrial, a més d’habitatges. De moment, la multinacional sueca, que no té cap botiga a les comarques de Girona, és l’empresa que més convicció i interès ha mostrat per instal·lar-se a Salt.

Pel que fa a les opinions dels ciutadans, alguns consideren que la consulta era “molt necessària“, mentre que altres creuen que ha suposat una despesa “que no feia falta“. El cas és que la majoria han criticat que l’ajuntament no ha informat prou bé sobre els “pros i els contres” de la reforma urbanística. En aquest sentit, un veí de la localitat afirma que “és una decisió prou important perquè ens ho expliquin bé, i no ha estat així“.

La convocatòria ha registrat bona afluència. A les dues del migdia de dissabte ja havien votat més del 10% dels convocats, és a dir, unes 2.500 persones. En general, al llarg del dia s’han generat llargues cues en els cinc centres de votació. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), s’ha mostrat “molt satisfet” de la resposta dels ciutadans i ha recordat que en cap cas l’Ajuntament modificaria la decisió dels veïns.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari