La Fiscalia preveu la inhabilitació d’Homs

L'exconseller no anirà a la presó pel cas del 9N
Francesc Homs somriure
Francesc Homs somriure

La Fiscalia dóna per fet que Francesc Homs serà inhabilitat per la seva implicació en la celebració de la consulta ciutadana del 9N. En aquest mateix context, la Fiscalia també descarta que l’exconseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya acabi anant a la presó pel mateix cas, donat que la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja havia retirat l’acusació per malversació, l’única que podia portar a Homs a la presó. I això podria aplicar-se a la resta d’imputats pel 9N, l’expresident Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, que tampoc tindrien penes de presó. Fons de la fiscalia han dit que el cas d’Homs està més avançat, i que es pot tancar el primer.

Les mateixes fonts diuen que a diferència dels casos de Mas, Ortega i Rigau, en el cas d’Homs hi ha una evidència que pot ser definitiva per a la seva inhabilitació, i és el fet que Homs va firmar una carta dirigida a l’empesa informàtica contractada pel Govern català, en la que se li indicava que seguís amb els treballs perquè es pogués portar a terme la consulta del 9N, tot i que el Tribunal Constitucional ja havia decidit suspendre la consulta. La carta seria la prova per acusar Homs dels delictes de prevaricació i desobediència, que el portarien a la inhabilitació. Tampoc s’acusa de malversació a Mas, Ortega i Rigau, i per tant, tot apunta que tampoc els hi podrien caure penes de presó. A banda de la inhabilitació que apartaria a tots quatre imputats de la política activa, també està previst que els hi puguin caure sancions econòmiques.

Les mateixes fonts, apunten que hi ha dubtes que la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, acabi sent jutjada per la via penal, a l’haver permès la votació de les conclusions de la Comissió del Procés Constituent, en el ple de la cambra catalana, en considerar que la seva decisió s’emmarca dins del funcionament normal del Parlament.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari