El PDC es baralla per Barcelona

Dues candidatures noves li disputaran el lideratge territorial del partit a Mercè Homs
Mercè Homs
Mercè Homs

Ja són tres les candidatures que pretenen liderar el Partit Demòcrata Català (l’antiga Convergència Democràtica) a Barcelona. Si la setmana passada s’havia presentat la candidatura de la germana de Francesc Homs, Mercè Homs, per liderar el partit a Barcelona, ara dues candidatures més opten a la cúpula territorial del PDC a Barcelona. La presentació d’aquestes tres candidatures ha fet aflorar, de nou, l’enfrontament entre les diferents faccions existents en l’extinta Convergència Democràtica.

Després de la presentació de la candidatura de Mercè Homs, del corrent Moment Zero, ara ha estat la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Teresa Pitarch, qui ha presentat la seva. Pitarch és una dona propera a l’exconseller Germà Gordó, qui es va postular per a formar part de la direcció nacional del PDC, tot i que després va retirar la seva candidatura. El lema de l’equip de Pitarch és “El temps de les cireres”.

La tercera candidatura en competir és la que han presentat, en tàndem, Glòria Freixa i Quim Clavaguera, representants del corrent intern Generació Llibertat, i amb el lema “aire fresc”, argumentant que volen porta “renovació” al partit, però que estan oberts a integrar persones d’altres corrents interns. Freixa és coordinadora d’Òmnium Cultural a Sarrià-Sant Gervasi, i va ser candidata al Senat per Democràcia i Llibertat (marca de CDC a les generals del 20D). Clavaguera ha estat director general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil de la Generalitat, i va ser candidat al Senat a les eleccions del 26J.

El PDC celebrarà les eleccions primàries per escollir els seus dirigents territorials, els dies 30 de setembre i 1 d’octubre a totes les federacions i agrupacions repartides per Catalunya.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari