El Col·legi Metges de Tarragona denuncia les pèssimes condicions sanitàries

Exigeix al Departament de Salut un pla de recursos específics per a la demarcació adaptat als diferents nivells assistencials
Título de la imagen
Título de la imagen

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT) ha denunciat les males condicions amb les quals treballa el personal sanitari del territori i ha exigit al Departament de Salut un pla de recursos específics adaptat als diferents nivells assistencials. Els facultatius asseguren que aquest estiu “estan exercint en unes condicions que perjudiquen” la salut dels ciutadans i dels metges. La càrrega assistencial que s’ha produït arran de l’augment poblacional i de patologies estacionals suposen una sobrecàrrega de treball pels metges, sobretot en l’Atenció Primària, afirma el COMT.

Els professionals afirmen que “s’estan veient afectats tots als àmbits“. Pel que fa a les urgències i emergències estan desbordades. El nombre de pacients s’ha multiplicat, de manera que els facultatius no disposen dels recursos suficients per fer front als diferents casos. De fet, sovint han de tractar patologies que no els hi corresponen. En aquest sentit, els professionals han recordat que el transport sanitari tampoc és eficient. D’altra banda, pel que fa a l’àmbit hospitalari i sociosanitari, també han denunciat la falta de recursos, com el tancament de llits i quiròfans, que provoca que segueixin creixent les llistes d’espera i la demanda d’atenció urgent.

Des del COMT consideren que això no pot seguir d’aquesta manera tan lamentable, amb un grau tan elevat de deteriorament i amb una qualitat assistencial tan baixa. Per tal que la situació millori, han reclamat que es reinverteixi en les comarques del sud i es resolgui el greuge pressupostari respecte a la resta de demarcacions. El fet és que les males condicions en les quals es troben els professionals fan que abandonin Catalunya i decideixin desenvolupar la seva carrera en altres indrets. Des de l’any 2012, les sol·licituds de certificats d’idoneïtat professional per marxar a treballar a l’estranger han augmentat un 29,5% en les comarques de Tarragona.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari