La UB, entre les 200 millors universitats del món

El rànquing de Xangai inclou dotze centres d'Espanya entre els 500 analitzats, cinc dels quals són catalans
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU), també conegut com el rànquing de Xangai, ha situat per tercer any consecutiu la Universitat de Barcelona (UB) com la millor d’Espanya. El rànquing no inclou cap campus espanyol entre els 100 de més qualitat, i situa a la UB entre les 200 millors del món, concretament, entre les posicions 151 i 200 de la classificació.

En el rànquing s’han valorat la Universitat Autònoma de Madrid i la de Granada, que s’han classificat entre els 200 i 300 millors centres; l’Autònoma de Barcelona (UAB), la Politècnica de Catalunya (UPC) i la Pompeu Fabra (UPF), que es troben entre les posicions 301 i 400, i, per primera vegada, la Universitat Rovira i Virgili(URV) entra al rànquing i es situa entre la posició 450 i 500.

Encapçalant la llista mundial trobem a la prestigiosa universitat de Harvard, seguida de Stanford i California Berkeley. La quarta de la llista és Cambridge, que ocupa el primer lloc a escala europea.

Dels 500 centres analitzats, dotze són universitats espanyoles, cinc de les quals són catalanes. A més de les tres universitats catalanes esmentades, entre el segment 301-400 es troben la Complutense de Madrid, la Politècnica de València i la de Santiago de Compostel·la. Finalment, entre el tram 401-500 es troba la Universitat del País Basc i la de València. Pel que fa a l’any passat, tant la universitat de Saragossa com la de Sevilla han sortit fora de la classificació.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari