A quina TV sense audiència omple de publicitat la Generalitat?

Título de la imagen
Marcela Topor

A El Punt Avui TV. El govern de la Generalitat va pagar 631.000 euros l’any passat a aquesta cadena de televisió perquè emetés 10 campanyes de publicitat durant 2015. Aquesta quantitat representa més del 20% dels diners que el Govern català va pagar a TV3 per l’emissió de ‘spots’ televisius i més d’una tercera part del que va pagar a 8TV per aquest concepte. El Punt Avui TV es va beneficiar amb més diners per la publicitat institucional de la Generalitat que Antena 3 TV (445.000 euros) i Telecinco (315.000 euros).

El govern català va fer aquestes aportacions importants de diners al canal de televisió del grup Hermes sense tenir coneixement de la seva audiència. Als informes del Consell de l’Àudiovisual de Catalunya (CAC) mai no hi apareix el nombre de persones que veuen El Punt Avui TV. Al Butlletí corresponent al primer quadrimestre de 2016, el CAC recull les quotes de pantalla de totes les televisions que es veuen a Catalunya. El mes d’abril, TV3 liderava aquest rànquing amb un 12% de l’audiència seguida per Telecinco, amb un 11,5%, i Antena 3 TV, amb un 10,4%. 8TV apareix amb un 3,8% d’espectadors, però El Punt Avui TV no surt per enlloc. Fins i tot la tot just estrenada cadena Be Mad hi consta amb un 0’1%.

És evident que els centenars de milers d’euros en publicitat que el govern de la Generalitat enterra a El Punt Avui TV tenen més a veure amb la fidelitat ideològica de la cadena que a la qualitat o el seguiment dels seus programes. Cal recordar que mentre El Punt Avui TV rebia aquests diners, Marcela Topor, esposa de l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hi presentava el programa Catalan Connection, fent entrevistes en anglès.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari