Col·lapse a l’Hospital Sant Joan de Reus

Els pacients al passadís del servei d'urgències són freqüents
sant joan reus
sant joan reus

Les urgències de l’Hospital Sant Joan de Reus s’estan col·lapsant freqüentment. Ha tornat a passar aquest darrer cap de setmana, publica el Diari de Tarragona, que recull les declaracions d’Alfred Maza, secretari d’organització de la Unió Sindical Independent de Treballadors de l’Administració de Catalunya (USITAC), segons el qual “és una vergonya i inadmissible que les urgències es col·lapsin, tenint en compte la infraestructura actual del centre hospitalari”.

Pacients i treballadors lamenten que els darrers dies s’hagi arribat a totalitzar gairebé una vintena de persones als passadissos i als boxs d’urgències mentre hi ha plantes tancades. Fonts de l’hospital han explicat al Diari Més que “hem tingut un repunt de l’activitat aquesta setmana i això s’ha pogut provocar algun cas puntual com el d’un pacient que porti dos o tres dies esperant. Ara bé, no hem d’oblidar que les persones estan igualment ben ateses dins d’un box”.

Xifren, de fet, les urgències ateses normalment entre les 220 i 230 cada dia, però ara n’atenen entre 260 i 270, segons asseguren. La manca de previsió pel que fa a les urgències, considerant que Reus és una ciutat turística, és un motiu principal del col·lapse indicat al mateix diari per un treballador del Sant Joan de Reus. Així mateix, manca personal: les ràtios pacient-personal són molt baixes.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari