Comín rega la ‘nova’ Teyco

La constructora rep de Salut contractes per valor de 720.000 euros en menys de dos mesos
boi ruiz i toni comin
boi ruiz i toni comin

La vella Teyco és una empresa investigada en el cas del 3% i donant de la convergent Fundació CatDem. La ‘nova’ s’ha embutxacat els darreres dos mesos contractes del Departament de Salut que sumen un valor de 720.000 euros.

Ara, sota el nom Top, Proyectos y Contratas, adoptat en l’etapa posterior a Jordi Sumarroca, s’ha adjudicat, concretament, tres obres de l’Institut Català d’Oncología (ICO) -per 234.000 euros, 134.000 euros i gairebé 202.000 euros-, així com unes reparacions a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, per 151.000 euros, atorgades per l’Institut Català de la Salut (ICS), recull Economia Digital.

Cop de mànega del Departament de Salut a la nova Teyco a banda, el nom del conseller Toni Comín està d’actualitat, juntament amb els dels seus antecessors al càrrec, per l’escenificació d’una reacció en comú sobre una afirmació de l’exdirector de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, en la seva controvertida conversa amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

Trobada de consellers de Salut
En l’àudio, corresponent a una trobada de fa dos anys, De Alfonso manifestava que “els hem destrossat el sistema sanitari”. Per bé que, considerant el context, s’arriba a la conclusió que es referia a l’escomesa d’Antifrau contra el cas Innova i el cas de Ramon Bagó, un sector de l’independentisme ha esgrimit la literalitat de les paraules per alimentar el relat de l’atac de les clavegueres de l’Estat espanyol contra Catalunya. En aquest cas, contra la seva sanitat.

Seguint el fil d’aquest relat, sostingut per la darrera campanya de l’ANC pel que fa a la sanitat, tots els consellers de Salut que ha tingut la Generalitat des del 1980 -excepte Josep Laporte, mort el 2005-, han celebrat una trobada i han signat un comunicat.

Ramon Espasa, Xavier Trias, Eduard Rius, Xavier Pomés, Marina Geli, Boi Ruiz i Toni Comín expressen que el sistema sanitari català és “un dels pilars més sòlids del nostre estat del benestar” i “un factor clau de la cohesió social de Catalunya”, “malgrat l’infrafinançament crònic i estructural a què ha estat sotmès des dels seus orígens”.

Així mateix, el descriuen com el fruit “d’un intens i continuat esforç col·lectiu, polític i social d’institucions, professionals i ciutadans durant més de trenta-cinc anys de democràcia”, que resulta, indiquen, d'”un sòlid i transversal consens”. Els consellers reafirmen “el nostre orgull i la nostra confiança en el sistema català de salut, alhora que ens mostrem ferms, des del diàleg i la voluntat de consens, en la seva defensa i convençuts del seu progrés”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari