Sitges declara persona “non grata” a Felip VI i tota la seva família

Cada cop hi ha més localitats catalanes que aproven una moció per retirar els honors a la Casa Reial
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dilluns, l’Ajuntament de Sitges ha declarat persona “non grata” a Felip VI, i a la resta de membres de la monarquia espanyola, en la sessió plenària d’aquest mes de juny. La CUP-Capgirem Sitges, que ha presentat la moció, també ha proposat que es traslladi la mateixa acció a la resta de poblacions del Garraf. La proposta ha rebut el suport d’ERC i de Sitges en Positiu (PSC i ICV). D’altra banda, tant el regidor del PP, Ferran Llombart, com el portaveu de Ciutadans, Manu Rodríguez, han expressat la seva indignació i rebuig a la proposta.

Amb aquesta última moció, ja són més de quinze els ajuntaments catalans que han aprovat una proposta similar per declarar persona “non grata” a Felip VI i a la resta de la seva família.Cervera va ser el primer municipi on es va aprovar, després de ser rebutjada a la Seu d’Urgell, que va ser la primera ciutat on es va debatre.

Més endavant es van anar sumant altres localitats com Balaguer, Alpicat, Bellpuig, en la demarcació de Lleida; i Ripoll, la Bisbal d’Empordà, Esparreguera, la Seu d’Urgell, Tàrrega, Sant Gregori, Breda, Arenys de Munt, Torelló i Premià de Mar, a la resta del territori català. Finalment, Sitges s’ha unit a la llista en aprovar la mateixa moció que la resta de territoris.

A altres territoris de Catalunya, com Vilafranca del Penedès o la Garriga, per exemple, també s’ha volgut tirar endavant amb aquesta iniciativa, que no ha pogut aprovar-se. El vot en contra dels convergents, en algun cas, o del PP i Ciutadans, en altres, ha impedit que alguns ajuntaments retirin els honors a tots els membres de la Casa Reial.

Els municipis que han declarat persona “non grata” a Felip VI, així com a la resta de membres de la monarquia espanyola, consideren al Rei com a màxima figura institucional d’un Estat que impedeix exercir el dret a decidir del poble de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides