Els EUA alerten sobre els aldarulls de Gràcia

El Departament d'Estat recomana als nord-americans evitar la zona del Banc Expropiat
dep estat banc expropiat twitter
dep estat banc expropiat twitter

Atreure l’atenció del Departament d’Estat dels Estats Units és una fita en la trajectòria de la marca Barcelona que s’acaba d’assolir gràcies a les batalles urbanes entre agents dels Mossos d’Esquadra i participants en les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat de Gràcia.

En el compte de Twitter amb què emet advertències i consells als ciutadans nord-americans que viatjaran a l’estranger (@TravelGov), aquest Departament ha publicat aquest dimecres: “Emergency msg #Barcelona – avoid Travessera de Gracia 181, demonstrators clashing w/ police past 2 nights. Expected to continue until 5/29“. I ha insistit al cap d’una hora: “In Barcelona? Avoid immediate vicinity surrounding Travessera de Gracia 181 in Gracia neighborhood. 100s of demonstrators clashing w/ police“. És a dir, són missatges d'”emergència” que recomanen evitar la rodalia del Banc Expropiat, on els manifestants i la Policia s’han enfrontat les nits anteriors. La seva recomanació és clara: “evitar la zona adjacent a Travessera de Gràcia 181”. Així mateix s’adverteix que es preveu que la situació es mantingui fins al 29 de maig.

De fet, aquest dimecres s’han tornat a produir aldarulls per tercera nit consecutiva. En aquesta ocasió, s’han totalitzat una desena de ferits -cinc agents i almenys sis atesos més per Emergències, segons els Mossos- i una persona detinguda. Un dels ferits és el periodista de la Directa Albert Martínez, que pateix una fractura al dit que atribueix als agents policials. Altres periodistes, com els reportes de TV3 i d’Antena 3, han estat increpats pels manifestants quan informaven dels aldarulls durant la setmana.

A més, la passada nit s’han cremat contenidors, s’ha fet malbé mobiliari urbà i s’han trencat vidres de locals del barri de Gràcia quan els agents han dissolt la manifestació de protesta, que no ha pogut encerclar el Banc Expropiat, com preveia, perquè els Mossos han bloquejat els accessos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides