L’ANC expulsa un dirigent per insultar la CUP

Francesc Abad diu "xusma" a la CUP, i acusa la formació anticapitalista de no respectar el pacte amb Junts pel Sí
Título de la imagen
Título de la imagen

L’analista polític, Francesc Abad, ha dimitit aquest dilluns, 23 de maig, com a membre del nou secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), després de qualificar de “xusma” a la CUP per haver mostrat la intenció d’alliberar-se de l’acord de Govern amb Junts pel Sí. La dimissió d’Abad l’ha comunicada el president de l’ANC, Jordi Sànchez, a través del seu compte de Twitter.

Abad va entrar al secretariat nacional de l’ANC, per primera vegada, en les eleccions per accedir a la cúpula de l’organització independentista del 14 de maig, i després d’obtenir 2.345 vots i quedar en 11a posició. Només vuit dies més tard s’ha vist obligat a dimitir, després de publicar al seu Twitter frases com: “La CUP demostrant perquè la gent sense principis ni valors ni aguanten la mirada ni respecten els pactes. #xusma“.

Tan bon punt ho ha publicat a la xarxa social, Jordi Sànchez l’ha desautoritzat immediatament, també a través del seu Twitter, on ha escrit que “l’insult i la desqualificació no és ni serà un estil de l’@assemblea. Sumar és gestionar amb respecte diferents estratègies cap a la independència“. El president de l’ANC també ha afegit, en la piulada, que “l’@assemblea treballa per la unitat i defuig dels insults i desqualificacions”.

La presidenta del grup de la CUP al Parlament, Mireia Boya, va agrair també a través de Twitter la dimissió d’Abad: “Amb insults i sense respecte a la diferència no ho podrem fer junts. Avui @assemblea ha estat a l’alçada del moment. Gràcies @jordisanchezp“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides