Prenafeta, també

Mentre ocupava el càrrec de secretari general de la Presidència, l'home de la màxima confiança de Jordi Pujol tenia un compte en aquest paradís fiscal
Título de la imagen
Título de la imagen

Els d’EL TRIANGLE venim de lluny… i anem més lluny encara! De tant en tant és molt interessant donar una ullada a la nostra densa hemeroteca –aquesta és l’edició n. 1211!– per constatar que, davant el silenci còmplice i patètic de tots els mitjans de comunicació de Catalunya, molts dels affaires que han acabat esdevenint temes de gran impacte mediàtic i polític ja havien sortit publicats, molt abans, a les pàgines de la nostra revista. Panamà papers? Fa 26 anys (més d’un quart de segle!), EL TRIANGLE ja va descobrir que l’exsecretari general de Presidència de la Generalitat, Lluís Prenafeta, era titular d’una societat en aquest paradís fiscal que ara està tan de moda!

L’AMIC ITALIÀ
La primera decisió que va adoptar Jordi Pujol quan va ser elegit, l’any 1980, president de la Generalitat va ser el nomenament de Lluís Prenafeta com a secretari general de Presidència i home de la seva màxima confiança. Hi ha una frase, atribuïda a l’expresident, que defineix molt bé aquesta relació: “Lluís, la Generalitat som tu i jo“, va dir-li Jordi Pujol.

Qui era Lluís Prenafeta? Abans d’entrar com a número 2 de la Generalitat era un representant de maquinària per a adoberia que treballava per compte d’empreses italianes. Militant de base de la poderosa agrupació de Sarrià-Sant Gervasi de CDC, aquest viatjant –que havia fracassat en anteriors negocis personals– va aconseguir captivar l’interès de Marta Ferrusola amb la seva xerrameca i el seu sentit pràctic per guanyar diners cash, que contrastava amb els projectes megalòmans, però sovint irrealitzables, del seu marit. 

Lluís Prenafeta va estar deu anys al capdavant dels fogons del Palau de la Generalitat com a número 2 de l’expresident Jordi Pujol. Durant aquesta dècada va tenir un protagonisme molt destacat en molts dels temes calents que es van produir: l’intent del cop d’Estat del 23-F, la posada en marxa de Catalunya Ràdio i TV3, l’enfonsament i la querella de Banca Catalana, la sortida al mercat de les loteries catalanes, l’autopista Terrassa-Manresa, el projecte de Port Aventura amb el grup Anheuser Busch

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides