Al servei de la corrupció catalana

La societat holandesa Ard Choille BV ha servit per camuflar operacions i pagar comissions en les trames dels casos Pujol, ITV i Pretòria
Título de la imagen
Título de la imagen

Ard Choille BV és una societat holandesa, domiciliada en un despatx d’advocats de La Haia, que s’ha utilitzat per camuflar operacions accionarials i per pagar suposades comissions a imputats de les trames del cas Pujol, ITV i Pretòria. No se sap qui hi ha al darrere d’aquesta misteriosa societat, però sí qui se n’ha beneficiat. Ard Choille apareix a les principals salses de la corrupció catalana.

A finals de l’any passat, agents de la policia espanyola i de l’holandesa van escorcollar les oficines del grup ITPS, situades en un despatx d’advocats de La Haia des del qual es van crear un seguit de societats que, com Ard Choille, ha utilitzat Oleguer Pujol Ferrusola i altres homes de negocis catalans per cobrar comissions.

La companyia ITPS, filial del despatx d’advocats especialitzat en assumptes tributaris Broers & Macdonald, ofereix als seus clients, segons figura en la seva pàgina web, “serveis integrals en la planificació i estructuració tributària internacional amb una absoluta confidencialitat“.

SECRETS HOLANDESOS
A través d’una comissió rogatòria ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz, els agents es van emportar de la seu de ITPS documentació de dues societats instrumentals
–Marway i Ard Choille– que ha utilitzat Oleguer Pujol per introduir en el mercat, d’amagat de l’Agència Tributària espanyola, prop de 13 milions d’euros de comissions que suposadament va obtenir de la venda de 1.152 oficines del Banc Santander, una operació que es va tancar per prop de 2.177 milions d’euros.

Els papers de Panamà, els documents del despatx Mossack Fonseca que s’ha filtrat a diversos mitjans de comunicació, confirmen les indagacions del jutge Pedraz i de la UDEF. Els agents van rastrejar una transferència de 6,2 milions d’euros a Marway i, una altra, de més de 5 milions a Ard Choille.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides