Marina Geli haurà d’explicar-se al Parlament

La CUP forçarà la seva compareixença després que l'imputat Josep Prat la situï al mig del cas Innova
Marina Geli, exconsellera de Salut.
Marina Geli, exconsellera de Salut.

Marina Geli haurà de tornar al Parlament de Catalunya, que va abandonar l’estiu passat quan va deixar de ser-ne diputada, per donar explicacions sobre el cas Innova.

 

La CUP forçarà la seva compareixença en la comissió de Salut, de la mateixa manera que també ha demanat les de Josep Maria Pedrosa, exdirector del CatSalut, i de Lluís Miquel Pérez, exlcalde de Reus.

 

La petició d’aquestes tres compareixences és a conseqüència de la declaració davant el jutge de l’inculpat Josep Prat, que va compaginar la presidència de l’Institut Català de la Salut (entitat pública), la presidència del grup Innova (semipública) i una vicepresidència de USP Hospitals (un dels majors grups sanitaris privats).

 

Josep Prat va confessar que Innova va endollar els també inculpats Carles Manté i Jorge Batesteza, exalts càrrecs de Sanitat, per “motius polítics” perquè així li va demanar l’aleshores consellera Marina Geli. Prat va afegir que el departament de Salut que comandava Geli va inflar els contractes amb l’Hospital de Reus perquè es poguessin derivar diners per pagar Manté i Batesteza.

 

Les declaracions de prat esquitxen l’actual número dos del departament de Salut, David Elvira, que en el moment dels fets era cap de gabinet d’Informació i Estratègia de Marina Geli.

 

Aquesta situació fica en una difícil situació al conseller Antoni Comín, que segurament no podrà frenar la petició de la CUP per collar l’exsocialista Marina Geli, amb la qual ara coincideix a Junts pel Sí.

 

Fonts de la CUP indiquen que no es tracta només que Geli comparegui per donar explicacions, sinó també de constatar quina és l’actitud del conseller Comín al respecte.

 

Fa tres anys, MarinaGeli ja va donar explicacions sobre el cas Innova en el marc de la comissió parlamentària d’investigació sobre la sanitat catalana. Per culpa de les declaracions de Josep Prat, hi haurà de tornar.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari