El Parlament insta al Govern a tallar amb les escoles de l’Opus

La votació torna a dividir Junts pel Sí i situa la fi dels concerts el 2017
meritxell ruiz
meritxell ruiz

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous instar al Govern de la Generalitat a rescindir els concerts amb els centres educatius que segreguen els estudiants per sexe. La proposta impulsada pel PSC i Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) ha dividit Junts pel Sí: la majoria dels representants d’ERC, els de Demòcrates de Catalunya i els consellers Raül Romeva i Toni Comín s’han abstingut, mentre que els de Convergència s’hi han oposat, cosa que també han fet el president d’ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el diputat de JxS Lluís Llach. El PP també ha votat en aquest darrer sentit.

La Cambra catalana ha donat llum verda a l’inici d’un període durant el qual aquests centres, vinculats amb l’Opus Dei, s’hauran d’adaptar a l’escolarització mixta. Aquesta transició haurà d’haver finalitzat quan comenci el curs 2017-2018.

D’altra banda, també s’ha volgut instar al Govern a la presentació dels pressupostos d’enguany abans del 15 de maig, però JxS i la CUP s’hi han oposat, tombant aquesta iniciativa.

El març, els diputats de JxS van votar plegats, juntament amb els del PP, per tombar un intent anterior de CSQEP per acabar amb els concerts, que lliuren 30 milions d’euros en subvencions a 16 centres segregacionistes relacionats amb l’Opus. Aleshores, vint representants d’ERC i quatre independents van presentar una proposta de resolució perquè la Generalitat deixés de regar aquests centres educatius quan el període de vigència dels concerts s’hagués esgotat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides